جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024
المصطفی

 حوزه/ فعالیت ها و پروژه های پژوهشگاه بین‌المللی المصطفی، مرکز آموزش زبان و معارف اسلامی و مؤسسه آموزش های کوتاه مدت و فرصت‌های مطالعاتی در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی جامعةالمصطفی تشریح شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، پژوهشگاه بین المللی المصطفی با بهره مندی از ظرفیت اعضای هیئت علمی، استادان و پژوهشگران توانمند در ذیل پنج پژوهشکده «علوم اسلامی»، «علوم انسانی»، «ادیان و فرق»، «اسلام و غرب» و «مطالعات منطقه ای» و نیز دفاتر تدوین متون درسی، ترجمه و بازتولید، مأموریت پاسخ گویی به نیازهای پژوهشی جامعةالمصطفی را برعهده دارد.

این مأموریت در شکل های تولید کتاب، مقالات علمی، اسناد، گزارش های راهبردی و سازمانی، برگزاری نشست ها و همایش های بین المللی محقق می گردد و گزارش یک ساله آذر ۱۳۹۹ تا آذر ۱۴۰۰عملکرد پژوهشگاه، در این نمایشگاه عرضه شده است.

با توجه به مصوبات شورای علمی عملکرد واحدهای پژوهشی، تاکنون ۵۴ کتاب در حال تدوین، ۴۷ کتاب در مرحله ارزیابی، ۳۹ کتاب در حال اعمال اصلاحات و ۶۷ کتاب تأیید نهایی را اخذ نموده و ۲۶ کتاب در کمیسیون ممیزی نشر در حال پیگیری است و ۸۳ کتاب برای چاپ به انتشارات بین المللی المصطفی فرستاده شده است.

وی از عرضه بیست عنوان کتاب چاپ اولی و ۸۶تجدید چاپ در یک سال اخیر خبر داد و اذعان داشت: پژوهشگاه بین‏ المللی المصطفی مقالات علمی، پژوهشی و اطلاع رسانی خود را در قالب دوفصلنامه های «کلام تطبیقی»، «پژوهش نامه علوم انسانی اسلامی» و«جریان شناسی دینی معرفتی در عرصه بین الملل» و سه دوفصلنامه به زبان های عربی، انگلیسی و فرانسوی) منتشر می کند. و بیست عنوان کتاب چاپ اولی و ۸۶تجدید چاپ در یک سال عرضه کرده است.

پژوهشگاه بین المللی المصطفی در یک سال اخیر، ۵۱ نشست علمی و شش پیش نشست بیست و سومین دوره جشنواره بین المللی پژوهشی شیخ طوسی را برگزار نموده و در حال بررسی برگزاری ۲۴ کرسی علمی- ترویجی است.

«طراحی نقشه جامع پژوهشی جامعةالمصطفی»، «اشراب بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در فعالیت های جامعةالمصطفی»، «مستندسازی آموزش زبان فارسی در جامعةالمصطفی»، «راهبردنویسی فعالیت جامعةالمصطفی در عرصه بین الملل»، «مجاهدت های خاموش»، «دانشنامه کشاورزی»، «دانشنامه نماز جمعه» و «دانشنامه امام رضا(علیه‌السلام)»، از مهم ترین پروژه های علمی پژوهشگاه بین المللی المصطفی به شمار می رود که در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی المصطفی عرضه شده است.

تشریح فعالیت  برخی از غرفه های نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی جامعة المصطفی

مرکز آموزش زبان و معارف اسلامی؛ طلایه دار تولید محتوای آموزشی فارسی در جامعةالمصطفی

این مرکز ورودی جامعةالمصطفی و میزبان طلابی از ملیت‌های مختلف است که وارد ایران و شهر مقدس قم می شوند این عزیزان ابتدا برای یاد گیری زبان فارسی، باید در مرکز آموزش زبان و معارف اسلامی به فراگیری متون آموزشی فارسی اقدام نموده، سپس در یک دوره چند ماهه، می توانند علوم صرف و نحو و عقاید را در بخش معارف مرکز آموزش ببینند.

مرکز آموزش زبان و معارف اسلامی بیش از چهار دهه فعالیت در زمینه آموزش زبان فارسی دارد و تاکنون، طلابی از نزدیک به هفتاد ملیت در این مرکز زبان فارسی را آموزش دیده‌اند و یکی از مرکز راهبردی جامعةالمصطفی به شمار می رود.

مرکز آموزش زبان و معارف اسلامی طلایه دار تولید محتوای آموزشی فارسی در جامعةالمصطفی می باشد و با ارائه کتب مختلف خواندن و نوشتن و گفت‌وگو، ارائه نسل های مختلف آموزشی در پنج مرحله و نمونه های الگویی آموزش زبان، توانسته است مخاطبان زیادی از اقصی نقاط جهان جذب نماید.

براساس نیاز سنجی صورت‌گرفته، به منظور تقویت مهارت گفت وگو، کتاب‌هایی برای طلاب تعیین شده است که به ارتقای سطح یادگیری آنان کمک می‌کند

در غرفه نمایشگاه پژوهشی المصطفی ، پوسترهایی در مورد برگزاری نشست‌های علمی- پژوهشی با حضور استادان مجرب به نمایش گذاشته شده است که از اهتمام روزافزون این مرکز برای ارتقای سطح زبانی طلاب خبر می‌دهد.

تشریح فعالیت  برخی از غرفه های نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی جامعة المصطفی

مؤسسه آموزش های کوتاه مدت و فرصت‌های مطالعاتی در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی جامعةالمصطفی

مؤسسه آموزش های کوتاه مدت و فرصت‌های مطالعاتی در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی جامعةالمصطفی، تقویت ابعاد علمی و فکری علما و اندیشمندان بین الملل را در حوزه های تعالیم اسلامی و انقلاب اسلامی، از مهم ترین رسالت های مؤسسه آموزش کوتاه مدت و فرصت های مطالعاتی می باشد.

گروه‌های «مطالعات اسلامی به زبان اردو و شبه قاره» ، «انگلیسی»، «دری و تاجیک»، «روسی»، «چینی»، «عربی»، «آذری و ترکی استانبولی»، جزو گروه های پژوهشی مؤسسه آموزش های کوتاه مدت و فرصت های مطالعاتی است.

نیازسنجی و برنامه ریزی دوره های تقاضامحور و نیز دوره های نظری مهارتی و کاربردی، برنامه ریزی و جذب دوره های پژوهش محور و فرصت های مطالعاتی، اجرای دوره های زبان آموزی، جزو وظایف گروه های تخصصی این مجموعه به شمار می رود.

معرفی اندیشه های امام خمینی(قدس سره) و مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی)، اصل نخبه گزینی با اولویت کشورهای اسلامی، اهتمام به گسترش و نظام بخشی به گفت‌وگوهای علمی نخبگان برخی از اهداف پژوهشی مؤسسه آموزش های کوتاه مدت و فرصت های مطالعاتی است.

غرفه مؤسسه آموزش های کوتاه مدت و فرصت های مطالعاتی، نمایشی از تلاش ها و مجاهدت های دست اندرکاران پژوهش است و در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی جامعةالمصطفی مقالات اندیشمندان عرصه بین الملل در موضوعات مختلف در معرض دید علاقه مندان قرار گرفته است.

  • اعتبارسنجی مقولات فاهمه کانت در تناظر با مقولات ثانی فلسفی/ دکتر بخشایش
  • عقل و دین/ بخشایش
  • سیدبن طاووس؛ بنیان گذار تربیت اخلاقی و سلوکی کودک/ حجت‌الاسلام سیدمحمد حسین حسینی
  • جامعه شناسی امنیت؛ تلاش برای مبناسازی/ محمدحسین حسینی
  • تأثیر محتوای روایات راویان بر ارزیابی آنان در فهرست نجاشی/ علی اکبر خدامیان
  • سیری در جایگاه و سیرت عملی حضرت زهرا(سلام‌الله علیها/(خانم دکتر میانجی
  • وی، درباره تازه های نشر مؤسسه ابراز داشت: برخی از تازه‌های نشر مؤسسه آموزش های کوتاه مدت و فرصت‌های مطالعاتی به شرح زیر است:
  • معارفی از نهج البلاغه (مباحث اخلاقی) به زبان فارسی
  • معارفی از نهج البلاغه (مباحث اعتقادی)/ طهماسب حاتمی
  • روش تدریس قرآن (به زبان فارسی)/ عادل علیزاده
  • کتاب درسی اسلام مین خانواده (به زبان اردو)
  • صدر اسلام کی تحلیل (به زبان اردو)
  • اسلام کلامی (به زبان اردو)
  • نقش گفت‌وگوی بین دینی و فرهنگی در جهان معاصر (به زبان انگلیسی)
  • معنویت و دین در جهان معاصر (به زبان انگلیسی)

و کتاب هایی به زبان آذری استانبولی و...

تشریح فعالیت  برخی از غرفه های نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی جامعة المصطفی

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha